Verkeerspark Assen

Verkeerspark Assen

Een wegennet vol pret!
Het grootste en leukste Verkeerspark van Europa is in Assen te vinden. Hier kunnen kinderen op een leuke en leerzame manier kennismaken met de verkeersregels. Alle kinderen vinden het leuker zelf eens achter het stuur te zitten dan op de achterbank.

Het hart
Het trapautocircuit is het hart van het Verkeerspark, dat voor het grootste gedeelte in 'Drentheloo' ligt. Kinderen komen hier in hun eigen (trap)auto verkeerssituaties tegen die volwassenen elke dag in het verkeer tegenkomen, zoals bijvoorbeeld stoplichten en rotondes. Vanuit de verkeerstoren houdt de verkeersleider alle deelnemers in de gaten. De trapauto's zijn voorzien van een nummer, daarom kan op een eenvoudige manier aangeven worden welke dingen de chauffeurs goed en fout doen.

Het circuit
Regels spelen niet alleen een rol in het verkeer. Ook het goed kunnen omgaan met een voertuig is van belang. Daarom heeft het Verkeerspark voor de oudere kinderen ook een behendigheidscircuit, waar het aankomt op echte stuurmanskunst. In een gemotoriseerde jeep wordt over hobbels en bobbels gereden, scherpe bochten gemaakt, waarbij diverse hindernissen genomen moeten worden. Een uitdaging!

Het verkeer
Verkeer gaat niet alleen over de weg. In de vaarvijver stapt de deelnemer in een bootje voor een tochtje over de 'woelige baren'. Vanuit de boot is uitzicht op de parktrein die zijn rondje door het park maakt. Wie mee wil rijden kan instappen op een van de stations.

Andere mogelijkheden
In het Verkeerspark zijn ook andere mogelijkheden, zoals klimmen, klauteren en glijden op en vanaf de grote klim- en glijtoren of op de speeltoestellen. Een rondje golfen op de midgetgolfbaan, rijden op vliegende hollanders of bezig zijn met radiografisch bestuurbare bootjes. Voor de allerkleinsten zijn er miniscooters en een overdekte 'kindercorner' met diverse speeltoestellen. In de parkshop kan iets lekkers of een cadeautje voor de thuisblijvers gekocht worden. In het ruime parkrestaurant kan de dorst worden gelest en de hongerige magen gevuld.

Kartbaan voor de jeugd
Kinderen vanaf 4 tot 12 jaar kunnen op de eerste jeugdkartbaan van Nederland laten zien hoe ze sturen kunnen. Het is een mooi aangelegde, ruime baan met heerlijke bochten, die voldoet aan alle veiligheidseisen.

Heerlijk ravotten
'De ontdekkingstocht' is één van de nieuwste attracties. Tijdens deze tocht, langs een tempel en een neergestort vliegtuig, wordt een beroep gedaan op de belevingswereld van de jeugdige bezoekers. Ze beleven allerlei spannende avonturen en kunnen heerlijk ravotten, klauteren en klimmen.

De Helimast
Dé nieuwste attractie is 'de helimast'. Deze spectaculaire draaimolen is 10 meter hoog en biedt de kinderen, vanuit hun eigen cockpit, een prachtig uitzicht.

Foto's


Inclusief
• vervoer per luxe touringcar
• toegangsbewijs
Groepsprijzen
  • Op aanvraag
    > 30
Informatie
Verkeerspark Assen
Locatie:
Verkeerspark Assen

Reiscode
TRP3176

Meer info
088 - 4055 300