Archeon

Archeon

De wereld van de geschiedenis! Doe de prehistorie, beleef de Romeinse tijd, ervaar de middeleeuwen.

Beleef een onvergetelijke schoolreis in de Prehistorie, Romeinse Tijd en Middeleeuwen. In Archeon vind je 43 exacte reconstructies van gebouwen, boerderijen en hutten die aan de hand van opgravingen en vondsten in Nederland zijn nagebouwd. De reconstructies worden ‘bewoond’ door Archeotolken. In historische kledij gestoken, laten zij je zien en beleven hoe men in die periode leefde.

Bezoek het prehistorische huttendorp, de boerderijen van de eerste boeren, de Steentijd, de Bronstijd en de IJzertijd en leer hoe men toentertijd vuur maakte, hunebedden bouwden en buideltjes maakten.

In de Romeinse stad Trajectum ad Rhenum (rond het jaar 150 na Chr.) kun je onder andere een Romeinse massage ondergaan, meedoen aan Romeinse spelen als speerwerpen en de dagelijkse offerceremonie bijwonen. Elke dag wordt afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht in de Arena.

In de Middeleeuwse stad Gravendam (ca. 1350 na Chr.) beleef je het leven van o.a. de smid, de bakker, de schoenmaker, de visser en de imker. Je kunt meedoen met diverse activiteiten als boogschieten, vlotvaren en kaarsen maken.
Alle leerlingen ontvangen bij binnenkomst een paspoort waarmee zij door middel van een speurtocht het verleden kunnen ontdekken. Tevens zijn er rondleidingen en actieve doe-routes mogelijk. Een meerdaags verblijf in de vorm van een leefproject behoort ook tot de mogelijkheden. Een leefproject is inclusief overnachting in het Romeinse woonhuis uit Voorburg: Domus Forum Hadriani.

Foto's


Inclusief
• vervoer per luxe touringcar
• toegangsbewijs
Groepsprijzen
  • Op aanvraag
    > 30
Informatie
Archeon
Locatie:
Archeon

Reiscode
TRP3097

Meer info
088 - 4055 300