Home » F.A.Q.

F.A.Q.

FAQ over dagtochten, touringcarhuur etc. Hieronder de meest gestelde vragen over het huren van een touringcar en alles wat met reizen per touringcar te maken heeft. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in of bel met een van onze medewerkers.

Kan ik een touringcar huren en wat kost dat?

De touringcar is hèt ideale vervoermiddel voor als u met meerdere personen op stap wilt. Het is veilig, comfortabel, milieubewust en bovenal gezellig. Het huurtarief is afhankelijk van een aantal factoren, zoals van hoe laat tot hoe laat, hoeveel personen, welke datum en dag en het type bus. Klik hier voor een vrijblijvende prijsopgave.

Kan ik een touringcar huren zonder chauffeur?

Nee, dat is zelfs wettelijk niet toegestaan en derhalve zou u zelfs niet verzekerd zijn. Veiligheid staat voorop en touringcarchauffeurs worden regelmatig getraind en gecontroleerd, dit is verplicht.


Is KRAS Touringcars NEN-EN-ISO 9001 gecertificeerd?

KRAS Touringcars is ISO 9001 gecertificeerd en voldoet aan de internationale normen die gesteld zijn voor kwaliteitsmanagement.

Zijn we verzekerd bij een reis met de touringcar?

Ja, in de touringcar bent u verzekerd. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Deze verzekering is geldig als u in de touringcar bent. Zodra u uit bent gestapt is deze verzekering uiteraard niet meer van toepassing. Hiervoor kunt u veelal (bij ons) een reisverzekering afsluiten.

Hoe zien de touringcars van KRAS Touringcars eruit?

Standaard zijn al onze touringcars egaal wit en voorzien van het KRAS.NL logo. Door middel van koersborden (3m lang, 40cm hoog) is mogelijk om het logo te vervangen van de door de opdrachtgever geleverde reclame en/of logo.

Hoeveel zitplaatsen heeft een touringcar?

KRAS Touringcars heeft een uitgebreid en gevarieerd wagenpark met bussen en touringcars van 15 tot 75 zitplaatsen. Voor een overzicht van ons uitgebreide wagenpark klik hier.

Wat is de stoelafstand in de touringcar?

Onze touringcars zijn voorzien van de volgende stoelafstanden:

Tourist Class betekend dat de onderlinge stoelafstand 75 cm is, de stoel is 30 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.

Comfort Class betekend dat de onderlinge stoelafstand 85 cm is, de stoel is 35 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.
 
Royal Class betekend dat de onderling stoelafstand 94 cm is, de stoel is 45 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.

Vrijwel alle touringcars staan standaard op Comfort Class bezetting. Met deze bezetting heeft u meer dan genoeg beenruimte, comfort en bewegingsvrijheid.


Mogen kinderen op schoot in de touringcar?

Kinderen t/m één jaar mogen bij een volwassene op schoot. Kinderen van twee jaar of ouder moeten gebruik maken van een eigen stoel.

Mogen 3 kinderen op een 2 persoonsbank?

Nee! Ieder dient een eigen zitplaats te hebben en de aanwezige veiligheidsgordel te dragen. Het gaat om de veiligheid van uw kinderen.. Overigens bent u bij de meeste verzekeringsmaatschappen uitgesloten van verzekering als u tocht met 3 personen op een 2-zitsbank gaat zitten.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

De bagageruimte van een touringcar is beperkt dus stem dit vooraf af zodat er een grotere touringcar of wellicht een bagageaanhangwagen kan worden ingezet. Het gewicht van de koffer of rugzak mag maximaal 20 kilo bedragen.

Wat mag ik niet meenemen in de touringcar?

Het is verboden drugs, explosieven, wapens, zuurstofflessen of gevaarlijke stoffen in de bagage te vervoeren of anderszins zelf bij zich te hebben.

Mogen (huis)dieren mee in de touringcar?

In principe is dit niet toegestaan. Dieren mogen alleen mee in een bench indien u hiervoor vooraf bij ons toestemming heeft gevraagd en gekregen. De bench moet dan zodanig zijn geplaatst dat deze geen hinder of gevaar oplevert voor de medereizigers.


Catering in de bus, is dat mogelijk?

Als u een bus met faciliteiten reserveert met uw gezelschap zal er standaard koffie/thee, fris en bier aanwezig zijn. Op verzoek is een uitgebreid drankenpakket beschikbaar en is catering mogelijk van een eenvoudig lunchpakket tot en met luxe hapjes. Voor meer informatie klik hier.

Heeft de touringcar een toilet, koffieapparaat, dvd etc.?

Standaard heeft elke touringcar van KRAS Touringcars computergestuurde klimaatregeling en een audio-installatie. Luxe Touringcars zijn voorzien van: toilet, koffieapparaat, koelkast en een DVD of videospeler. Als u een touringcar met faciliteiten besteld, zijn de drankjes niet inclusief in het huurtarief van de bus. Deze dienen separaat te worden afgerekend.

Kan mijn rollator / rolstoel / scootmobiel mee in de touringcar?

Ja, dat kan. Een rollator kan opgevouwen onderin de touringcar vervoerd worden. Voor een opvouwbare scootmobiel en opvouwbare rolstoel geldt hetzelfde. Als u met een (electrische) rolstoel/scootmobiel de touringcar in moet, kunt u onze rolstoel touringcar reserveren. Deze is voorzien van een lift en de mogelijkheid met de rolstoel in de bus vervoerd te worden.

Wat is de maximum snelheid van een touringcar?

Alle touringcars van KRAS Touringcars mogen 100 km/u. De touringcars kunnen ook echt niet sneller omdat ze wettelijk zijn begrensd en de tachografen zijn geijkt. Voorts moet de chauffeur zich houden aan de aangegeven maximum snelheid. De gemiddelde snelheid is niet veel lager als van een personenwagen. Een touringcar mag overigens ook inhalen waar dit voor vrachtwagens niet is toegestaan.

Hoe lang mag een chauffeur rijden?

Dit is geregeld in het Arbeidstijdenbesluit, in de volksmond 'rijtijdenwet'. Deze is verdeeld tussen werktijd en rijtijd. Onder werktijd wordt alle tijd verstaan, dat een chauffeur aan het werk is inclusief wachttijd, pauzes en rijtijd. Zo wordt bijv. de wachttijd bij de Efteling, gerekend als werktijd. Rijtijd is de werkelijke tijd dat een chauffeur aan het rijden is. Stilstaan in een file is rijtijd. De rijtijdenwet kent veel mitsen en uitzonderingen maar in grote lijnen mag een chauffeur per dag 9 uur rijden en maximaal (incl. rijden) 15 uur werken. Daarna dient er verplicht een periode van 11 uur aaneengesloten rust te zijn. Deze rusttijd mag dan we incidenteel worden ingekort naar 9 uur. Op de site van het IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat) treft u alle in's en out's van deze wetgeving.

Mag er gerookt worden in de touringcar?

Sinds de wijzigingen in de tabakswet mag er in het geheel NIET meer worden gerookt in de touringcar.

Verricht KRAS Touringcars onderhoud aan haar touringcars?

KRAS Touringcars beschikt over een eigen werkplaats waar al onze touringcars door eigen gediplomeerde monteurs perfect onderhouden worden. Dankzij preventief onderhoud verkeren onze touringcars altijd in optimale staat. Dat is een blijvende garantie voor een veilige en prettige reis.

Kan KRAS Touringcars een meerdaagse reis organiseren?

KRAS Touringcars is gespecialiseerd in een- en meerdaags touringcarverhuur en het verzorgen van individuele- en groepsdagtochten. Voor de organisatie van meerdaagse reizen inclusief alle verzorging zoals hotels, gidsen, vaartochten etc. werken wij samen met KRAS.NL. Zij zijn gespecialiseerd in het samenstellen en organiseren van groepsreizen. Voor bijna elke bestemming en budget maken zij voor u een passend reisvoorstel. De meerdaagse reizen en groepsreizen van KRAS.NL worden uitgevoerd met touringcars van KRAS Touringcars.

Kan KRAS Touringcars een koffiestop, lunch en/of diner organiseren?

Ja, geen probleem. Door jarenlange ervaring in het organiseren van dagtochten heeft KRAS Touringcars een uitgebreid netwerk van uitstekende restaurants in binnen- en buitenland.

Touringcarverhuur
Touringcarverhuur

Touringcar huren?

KRAS Touringcars beschikt over een modern wagenpark met daarin uiterst comfortabele touringcars variƫrend in grootte van 15, 34, 43, 49, 53, 55, 61 tot 75 personen. Onze touringcars beschikken over alle moderne gemakken en worden bestuurd door vriendelijke en behulpzame chauffeurs die uiteraard over alle benodigde vaardigheden en kwalificaties beschikken. Zij zijn onderweg zowel uw chauffeur als reisleider en gastheer.
Lees meer