Home » Over KRAS Touringcars

Over KRAS Touringcars

De onderneming KRAS Touringcars startte in 1922, toen Johan Kras een lijndienst met paard en wagen begon van Ammerzoden naar ’s-Hertogenbosch. Eind jaren veertig stootte KRAS Touringcars vanwege grote concurrentie van de Brabantse Vervoersonderneming het lijndienstvervoer af en ging zich specialiseren op groepsvervoer, dagtochten en georganiseerde uitstapjes. In die tijd werden vele Brabantse arbeiders naar de Rotterdamse havens vervoerd en militairen van de landmacht naar de verschillende bases in West-Duitsland gebracht. Het bedrijf breidde hierdoor gestaag uit.

In de tweede helft van de jaren zestig daalde de interesse voor groepsvervoer vanwege economische en maatschappelijke veranderingen en dit leidde er toe dat KRAS Touringcars zich op andere disciplines ging richten. KRAS Touringcars besloot om meerdaagse touringcarreizen te gaan organiseren en dat bleek, mede door de ontwikkeling van het massatoerisme, een schot in de roos!

In 1983 werd de familiestructuur losgelaten en de bedrijfsstructuur gewijzigd. Het management ging zich concentreren op: vervoer voor touroperators, inkomend toerisme, bedrijfsvervoer, ondersteuning openbaar vervoer, evenementenvervoer, VIP vervoer en los busverhuur. Op dit moment is KRAS Touringcars een van de grootste en bekendste spelers op de Nederlandse touringcar markt.

Huidig bedrijfsprofiel
KRAS Touringcars staat bekend om haar kwaliteit, persoonlijke service en moderne wagenpark. Al meer dan 90 jaar hebben wij ervaring met alles wat met touringcar- en busvervoer te maken heeft. KRAS Touringcars beschikt over het jongste wagenpark van touringcars en bussen in Nederland. Daarnaast zijn wij ISO-9001 gecertificeerd, voeren het Keurmerk Touringcarbedrijf, hebben een convenant met IL&T en zijn lid van KNV Busvervoer. Mede hierdoor bieden wij niet alleen kwalitatief hoogstaand vervoer maar ook veiligheid!
Afbeeldingen