Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum

Vanaf 10 oktober 2007 slingert de spannendste goederenlijn van Nederland dwars door Het Spoorwegmuseum. In de tentoonstelling VRACHT84NL maken bezoekers een onvergetelijke reis langs zware spullen, vergeten postzakken, gitzwarte kolen en geheimzinnige containers.

Schoolgroepen van Primair Onderwijs kunnen van januari t/m mei 2008 twee gloednieuwe educatieve programma's bij deze tentoonstelling volgen.

Voor groep 4 en 5 gaat het programma 'Zwaar spul op het spoor' van start. De groepen 6, 7 en 8 kunnen de tentoonstelling beleven met 'Expeditie Vrachttrein'. Beide programma's kennen een voorbereiding en verwerkingsles op school. Het museumbezoek begint telkens met een naar niveau gedifferentieerde introductie door een eduTRAINer, waarna de leerlingen een vrachtbrief krijgen. Deze leidt hen langs de verschillende onderdelen van de tentoonstelling. Door zelf te laden, te lossen, een vrachtspel te spelen en een brief te posten, ontdekken ze dat er heel wat moet gebeuren om een vracht ongeschonden naar de goede plek te brengen. Om te ervaren hoe het is om in 's nachts aan het spoor te werken, eindigt de reis in Wereld 3 met een spannende rit langs, onder en boven oude locomotieven en treinen.


Foto's


Inclusief
• vervoer per luxe touringcar
• toegangsbewijs
Meer informatie
Openingstijden
• van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
• geopend op maandagen tijdens schoolvakanties.
• het museum is geopend op 2e Paasdag, op 1e en 2e Pinksterdag, 1e Kerstdag, op 2e Kerstdag. Gesloten op 1 januari en Koninginnedag.
Groepsprijzen
  • Op aanvraag
    > 30
Informatie
Spoorwegmuseum
Reiscode
TRP3172

Meer info
088 - 4055 300