Vlinderparadijs Papiliorama

Vlinderparadijs Papiliorama

Dichtbij het natuurgebied "De Havelterberg", net buiten het mooie dorp Havelte, ligt Vlinderparadijs "Papiliorama". Na de opening op 21 december 1998 is Vlinderparadijs "Papiliorama" uitgegroeid tot één van de grootste overdekte tropische vlindertuinen van Europa.

In de ruim 900 vierkante meter grote "kas" vliegen dagelijks enkele honderden vlinders, afkomstig van diverse regio’s van over de gehele wereld. Kleurrijke juweeltjes van de natuur vliegen vrij om de bezoeker, die op zijn beurt de vrolijke fladderaars kan bekijken en fotograferen.

Tientallen rupsen knagen aan de bladeren van onder andere de grote bananenbomen. Met een razendsnel tempo worden deze bladeren opgegeten, zodat er spoedig weer een nieuwe generatie vlinders door de tropische tuin vliegt.

In de tropische tuin staat een groot uitgebreid educatief systeem, waar bijvoorbeeld een versteende vlinder te zien is van wel 50 miljoen jaar oud, educatieve filmpjes over de bijzondere kenmerken van een vlinderleven verwerkt in een leuk computerprogramma en de namen en landen waar de aanwezige vlinders vandaan komen. En nog veel meer bijzondere eigenschappen, leuke weetjes en grappige dingen zijn te leren over de vlinder.

Foto's


Inclusief
• vervoer per luxe touringcar
• toegangsbewijs
Meer informatie
• geopend van maandag tot en met zondag:
van 9.00 uur ‘s morgens tot 17.00 uur ‘s avonds
Groepsprijzen
  • Op aanvraag
    > 30
Informatie
Vlinderparadijs Papiliorama
Locatie:
Vlinderparadijs Papiliorama

Reiscode
TRP3098

Meer info
088 - 4055 300