Wijnproeverij en een bezoek aan de oudste stad van Nederland

Wijnproeverij en een bezoek aan de oudste stad van Nederland

Iedereen kent de oudste stad van Nederland. Door Keizer Karel de Grote werd Nijmegen een keizerlijke stad. Hoog boven de rivier en temidden van bossen en heuvels werd een legerkamp gevestigd dat uitgegroeid is tot de stad Nijmegen. Wij zullen u vandaag laten kennismaken met deze stad, met het overweldigende uitzicht en haar prachtige omgeving.

Wijn uit Groesbeek grijpt nipt naast goud, dat stond er in 2005 in de krant. Wijngaard De Colonjes scoorde behalve twee zilveren nog twee bronzen medailles plus nog een kwaliteitslabel en werd daarmee de meest onderscheiden Nederlandse wijngaard van 2005. Wijn uit Nederland is tegenwoordig een echt kwaliteitsproduct geworden en wij willen u hiermee heel graag laten kennismaken. Natuurlijk kan dat niet zonder een lekkere proeverij van dit edele vocht.

LET OP! Deze reis is alleen te boeken voor gezelschappen vanaf 20 personen. Bent u een individuele reiziger? Kijk dan onder de rubriek individuele dagtochten.

Foto's


Programma
In de loop van de ochtend halen we u op de door u gekozen plaats op. Onderweg naar Nijmegen stoppen we voor een lekker kopje koffie met gebak. Vervolgens maken een prachtige rondrit olv van een deskundige gids die ons uitgebreid van informatie over het Rijk van Nijmegen zal voorzien. U ziet hier het allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, zo verschillend tot uiting gebracht in de diverse natuurgebieden. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin verschillende leuke stadjes en dorpjes verscholen liggen. Na de rondrit stoppen we voor een goed verzorgde lunch. Daarna rijden we door naar de Wijngaard. U krijgt hier u een rondleiding door deze prachtige wijngaarden, de nieuw aangelegde proeftuin, uitleg over de nieuwe druivensoorten, de biologische aanpak, de onderbegroeiingen en een proeverij van minimaal 4 van deze heerlijke wijnen en het Gruusbeks Bessemke (grappa). Ook wordt aandacht besteed aan het wijn maken, de wijnetiquette en de wijnbespreking. Zowel voor de kenner als de leek heel erg interessant maar vooral ook heel erg lekker!
Inclusief
• vervoer per luxe touringcar
• kopje koffie of thee met gebak
• rondrit door Nijmegen o.l.v. een deskundige gids
• goed verzorgde lunch
• rondleiding en proeverij van 4 heerlijke wijnen
• 3-gangen diner
Exclusief
• persoonlijke uitgaven
• fooien
Groepsprijzen
  • Op aanvraag
    > 20
Informatie
Reiscode
GRP3281

Meer info
088 - 4055 300