Dagtocht Parijs

Dagtocht Parijs

Wat maakt een stedentrip Parijs nu zo speciaal? De Seine, de Fransen, stokbrood, de sfeer, de restaurants, de gebouwen of de vele musea? Wij denken alles. Want Parijs heeft alles in zich voor een perfecte stedentrip.

Vraag een willekeurig iemand op het westelijke halfrond naar de meest romantische stad ter wereld en wat zegt hij/zij? Oh la la, en het lekkerste eten? Bon apetit. De mooiste kleren? Voilà. Is Parijs dan een cliché geworden? Zeker niet! Waar steden als Wenen en Venetië het vaak alleen redden met hun oudheid, vindt Parijs zichzelf telkens weer opnieuw uit. We blijven natuurlijk gaan voor de Montmartre, de Moulin Rouge en de wonderlijke Eifeltoren met al haar lichtjes. Maar Parijs heeft zoveel meer te bieden. De tips hierboven vormen een leidraad om het beste en het allerleukste van de lichtstad te vinden.

Om je vlug een indruk te geven van wat je waar kunt vinden, zetten we hieronder even de leukste wijken van Parijs onder elkaar.

Ile de la Cité
Midden in Parijs, in de Seine, ligt de wijk Ile de la Cité. Op de twee kleine eilandjes vind je bijvoorbeeld de Notre Dame en is vlakbij het Quartier Latin.

Quartier Latin
In Quartier Latin vind je de leukste en goedkoopste uitgaansgelegenheden en diverse restaurants. Hier vind je ook de Sorbonne, de universiteit van Parijs. In deze wijk wonen ook veel studenten.

Montmartre
Net buiten het centrum van Parijs, staat bekend om de kunstenaar, terrasjes en natuurlijk de Sacre Coeur.

Invalides en Eiffeltoren
Historische gebouwen,ambassades, herenhuizen, grote parken,het graf van Napoleon en "bien sure" de Eifeltoren.

Jardin du Luxembourg
De wijk in de buurt van de Jardin du Luxembourg is Parijs pur sang. In het weekend komen de Parijzenaaren hier lekker relaxen. Neem je tijd om door deze wijk te slenteren, in het weekend vind je hier vaak antiek markten.

LET OP! Deze reis is alleen te boeken voor gezelschappen vanaf 20 personen. Bent u een individuele reiziger? Kijk dan onder de rubriek individuele dagtochten.

Foto's


Inclusief
• vervoer per luxe touringcar
Exclusief
• persoonlijke uitgaven
• fooien
Groepsprijzen
  • Op aanvraag
    > 20
Informatie
Parijs
Reiscode
GRP5545

Meer info
088 - 4055 300