Zeehondensafari in Zeeland

Zeehondensafari in Zeeland

Zierikzee is een stad met een rijke geschiedenis. Van een kleine nederzetting aan de Ee in de 10e eeuw groeide
het uit tot een belangrijke stad, waar handel, nijverheid en visserij bloeiden. Door groeiende welvaart en aanzien
werd aan de burgerij van Zierikzee op 11 maart 1248 stadsrecht verleend door koning Willem II. Na de Middeleeuwse bloeiperiode volgde rampspoed door branden, scheepsrampen, epidemieën en vloeden. De 17e eeuw kenmerkte zich door een nabloei van de handel en visserij. Vervolgens trad er in de loop van de 18e eeuw stagnatie op en daalde het aantal inwoners zeer drastisch. De grote industriële ontwikkelingen gingen aan Zierikzee goeddeels voorbij. In tegenstelling tot andere steden bleven oude gebouwen bespaard. De rijkdom aan monumenten wordt nu gezien als een kostbaar bezit. Zierikzee heeft sinds 1971 een beschermd stadsgezicht en staat bekend als monumentenstad. Voor een relatief kleine stad telt Zierikzee 568 monumenten. Het bekendste monument is de Sint-Lievensmonstertoren, die in de volksmond ook wel de ‘Dikke Toren’ wordt genoemd. Maar ook de Nobelpoort, Noordhavenpoort, molen De Hoop, het stadhuis, het Gravensteen, Tempeliershuis en diverse grote patriciërswoningen zijn zeker een bezoek waard. Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres. Hier staat koffie met gebak voor ons klaar. Aansluitend stappen we in de bus en rijden via een mooie route naar de provincie Zeeland. We beginnen op Tholen. In St. Annaland start onze 2 uur durende minicruise naar Zierikzee. Aan boord kunt u genieten van een heerlijke koffietafel. In Zierikzee aangekomen bent u enige tijd vrij om deze prachtige stad te ontdekken. Later in de middag verlaten we Zeeland.

LET OP! Deze reizen zijn alleen te boeken voor gezelschappen vanaf 20 personen. Bent u een individuele reiziger? Kijk dan onder de rubriek individuele dagtochten.

Foto's


Programma
• vertrek om 09.00 uur, terugkomst om 18.00 uur
Inclusief
• vervoer per luxe touringcar
• toegangsbewijs musical
Exclusief
• persoonlijke uitgaven
• fooien
Meer informatie
Het programma kan worden uitgebreid met een ochtendprogramma en/of middagprogramma, lunch en/of diner. Informeer naar de mogelijkheden.
Groepsprijzen
 • Op aanvraag
  30 - 34
 • Op aanvraag
  35 - 39
 • Op aanvraag
  40 - 44
 • Op aanvraag
  > 45
Informatie
Zeehondensafari in Zeeland
Reiscode
MUZ5684

Meer info
088 - 4055 300